PRF tretman

potpuno prirodni tretman pomlađivanja vlastitom krvlju

I-PRF (Injectable Platelet-Ric​h Fibrin) je nova metoda koja sadrži fibrinogen bogat trombocitima namijenjen za upotrebu u tekućem obliku radi lakše injekcijske aplikacije. Krv pacijenta se centrifugira u epruvetama bez koagulansa, samim tim je i dobiveni preparat 100% prirodan i kao takav se aplicira u kožu. Predstavlja revolucionarni postupak pomlađivanja i regeneracije kože pomoću matičnih stanica i faktora rasta koji se uzimaju iz vlastite krvi. Naša krv sadrži specifične faktore rasta, koji potiču proliferaciju fibroblasta i keratinocita. Te stanice sudjeluju u proizvodnji kolagena i keratina, te imaju važnu ulogu u obnavljanju oštećenih stanica i u stvaranju novih krvnih žila. Na taj način dolazi do stvaranja mladog tkiva.


Tretman može osim Vašom krvlju biti kombiniran i sa različitim materijalima kao što su hijaluronska kiselina i vitamini – taj tretman naziva se Cleopatrin tretman po profesorici Cleopatri Nacopoulos koja ga je razvila.

Tretman se radi jedanput mjesečno. Nakon samo jednog tretmana vidljivo je poboljšanje i do 30%. Poželjno je napraviti tri tretmana u razmacima od mjesec dana. Nakon toga se preporuča ponavljati tretman jedanput godišnje.

PRF terapija se upotrebljava za:

Priprema i zahvat

PRF terapija se izvodi brzo i jednostavno. Prije samog tretmana doktori će, standardnom procedurom, izvaditi 10 do 20 ml vaše krvi. Bol koju ćete osjećati bit će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Čišćenje lica i primjena anestezije (topikalna ili lokalna anestezija) obično traje 15 do 45 minuta, dok sam postupak traje samo 20 do 30 minuta. Tako dobiven pripravak vaše krvi malim i nježnim ubodima sitnim iglicama, primjenjujemo na koži.

Tijekom tretmana, neki ljudi imaju mikro krvarenje, ali to je normalno i ne treba brinuti.

Oporavak

Nakon zahvata moguća je pojava crvenila, natečenosti, minimalne nelagode mjesta koja su se tretirala, modrica, suhoće i ljuskanja kože

Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Nemojte očekivati da će se čudo vidjeti u ogledalu ujutro nakon tretmana. Uostalom, kolagen ne raste preko noci. Prvi rezultati vidljivi su nakon par tjedana u vidu vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Pravi rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci, dok se potpuni efekt očekuje i do dvije godine. Nakon 20. godine života proizvodnja kolagena smnajuje se godišnje je za 1%. Bez dovoljno kolagena, koža počinje gubiti oblik, a bore se počinju pojavljivati. Kolagen se brže gubi zbog ozljeda, poput ožiljaka od akni, strija ili drugih ožiljaka.U tom razdoblju nakon tretmana koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno pomlađena. S vremenom bore postaju manje uočljive, ožiljci i strije polako blijede, a koža izgleda svjetlije i zategnutije Važno je shvatiti da može proći i nekoliko mjeseci kako bi osoba mogla vidjeti sve rezultate postupka.

Mjere opreza

PRF terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman. S obzirom da se PRP izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogucnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

PRF tretman u 6 koraka (VIDEO + FOTO)

Pokreni video
1. KORAK: Priprema i čišćenje lica.
2. KORAK: Vađenje manje doze vaše krvi (10 do 20 ml)
3. KORAK: Epruvete sa krvlju stavljaju se u centrifugu.
4 KORAK: Centrifuga u svom procesu izdvaja plazmu bogatu faktorima rasta i matičnim stanicama.
5. korak
5. KORAK: Pripremljena se plazma nanosi na lice
6. KORAK: Posebnim iglicama i dermapenom pripremljena plazna se aplicira u vašu kožu.

cijena po tretmanu:

1.500 kn / 200€

Prednosti PRF tretmana:

Kontaktirajte nas kako bi rezervirali svoj termin za konzultacije ili zahvat