Izbjeljivanje zuba prije - poslije

IZBJELJIVANJE ZUBA

Izbjeljivanje zuba je tretman kojim se posvijetljuje prirodna boja vaših zuba. Spada u estetski tretman koji se izvodi pomoću preparata u vidu otopina ili gelova, u čijem je sastavu hidrogen peroksid ili karbamid peroksid u različitim koncentracijama.

Postoje dvije metode izbjeljivanja zuba:

Izbjeljivanje zuba u ordinaciji
žena koja Izbjeljuje zube

 

Pacijentima koji žele izbjeljivati, najprije zakažemo pregled kako bi procijenili stanje i stupanj obojenosti zuba, te preporučili najbolju metodu koja odgovara njihovim potrebama. Prije izbjeljivanja korisno je napraviti temeljito čišćenje kamenca i pigmentacija na zubima. Time bismo dobili početnu boju zuba te bi imali i bolji efekt samog izbjeljivanja.

Izbjeljivanje zubi provodi se uz pomoć gelova, a u pojedinim tehnikama i s izvorima svjetlosti koji pojačavaju djelovanje gelova. Tehnika izbjeljivanja gelom je jednostavna i uključuje nanošenje gela na površinu zuba po 3×15 minuta. Dok traje sami tretman pacijent udobno sjedi u stomatološkoj stolici i odmara. Profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji je najučinkovitija i najuspješnija metoda izbjeljivanja zubi, s najvećim efektom i najtrajnijim rezultatima.

Izbjeljivanje zuba udlagama kod kuće
žena koja Izbjeljuje zube sa udlagom

 

Za ovu tehniku potrebno je izraditi udlage koje ćete koristiti za kućno izbjeljivanje. Doktor dentalne medicine standardnim postupkom uzima otiske, a na temelju otisaka se u dentalnom laboratoriju izrađuju udlage (za svaku čeljust po jedna).
Udlage se koriste kao nosači gela za izbjeljivanje, a koriste se prema uputama doktora. Taj se postupak ponavlja tijekom 7-14 dana, a po potrebi i duže. Nakon postizanja željene nijanse prekida se korištenje udlage, a može se ponoviti u slučaju ponovnog nastanka zubnih obojenja.

Prema našem dugogodišnjem iskustvu, kombinacija obje tehnike je najnježnija i najbolja metoda. Stoga vam nudimo i ovu opciju. Prvo izbjeljivanje u ordinaciji a zatim sami nastavite kod kuće sa udlagama koje su napravlene u laboratoriju.