Implantati – Mi Vam vračamo osmijeh na lice



Implantati u Dental Studio Burow


Od 1996. godine implantologija je jedna od niza usluga koje pružamo našim pacijentima. Sa minimalno invazivnom ugradnjom, pacijentu nudimo izbor od tri vrste implantata (Ankylos, ICX, Mini implantati), ovisno o slučaju i konačnom protetskom nadomjestku. Planiranje kao precizno postavljanje implantata omogućuje nam najsuvremenija tehnologija. Dental Studio Burow Vas vodi  od postavljanja implantata, do završnog protetskog rada.

Svi implantološki sustavi vrhunske su kvalitete, izrađeni od čistog titana i njemačke su proizvodnje.

Pacijente osobno pregledava dr. sc. Helge Burow te svakom pacijentu individualno pristupa te savjetuje što je u njegovom slučaju najbolje stomatološko rješenje.

Pregledi i savjetovanje u vezi implantanata su besplatni.

Svake srijede od 12h do 16h nudimo pesplatno informativno savijetovanje o implantatima, molimo najavite se za termin. 

  • Što je implantat?
  • Koje su prednosti implantata?
  • Čuva li implantat moje ostale zube?
  • Za koga su prikladni implantati?
  • Koliko su sigurni implantati – koliko dugo će trajati?
  • Zašto su implantati izrađeni od titana?
  • Kako izgleda postupak ugradnje implantata?
  • Je li postupak bolan?
  • A što nakon toga? Faza „liječenja“ bez zuba?
  • Postoje li neke opasnosti za koje trebam znati?
Što je implantat?

Implantat je umjetni zubni korijen, izrađen od titana, plemenitog metala. Implantati se kiruškim zahvatom ugrađuju u čeljust i kroz određeno vrijeme, zarastanjem, preuzimaju sposobnost korijena zuba, koji služi za daljnju protetsku obradu.

S novim dijagnostičkim mogućnostima dentalne medicine, implantologija pruža rješenja za sve oblike bezubosti, od pomanjkanja jednog zuba do nedostatka svih zuba.

Koje su prednosti implantata?

Implantat ima višestruke prednosti:

– visoka stabilnost implantata – izgled i funkcija poput prirodnog zuba
– implantat ne treba druge zube za potporu – ne zahtijeva obradu susjednih zubi, kao npr. most
– implantat održava čeljust i desni zdravima – liječenje rezultira i estetskim promjenama te zadržava prirodne konture lica

Čuva li implantat moje ostale zube?

Da, naravno! Za razliku od ugradnje uobičajenih mostova ili proteza, kod ugradnje implantata, susjedni zubi se štede i ne trebaju se brusiti, a i cijeli žvačni sustav prirodnije i sigurnije funkcionira.

Za koga su prikladni implantati?

Implantati su prikladni gotovo za svakog pacijenta. Ukoliko postoje slučajevi težih oboljenja, kao što su dijabetes, leukemija, poremećaj imunološkog sustava, osteoporoze ili ovisnosti o drogama ili alkoholu, Vaš stomatolog reći će Vam što Vam je činiti, tj. koji zahvat ima smisla, a koji ne.

Kod teških pušača implantiranje zuba dovelo je do većih poteškoća nego kod nepušača. Također, parodontne bolesti, npr. gingivitis, zahtijevaju liječenje prije implantacije.

Ukoliko pacijentu nedostaje kosti (zbog upala, vađenja zuba ili sličnih trauma) za ugradnju implantata, gotovo uvijek je prijeko potrebno provesti jedan od oblika oralno-kirurškog zahvata nadogradnje kosti (koštane augmentacije) prije ili tijekom ugradnje implantata kada nedostaje određeni volumen kosti.

Koliko su sigurni implantati – koliko dugo će trajati?

Devedeset i pet posto svih implantata i dalje drže nakon deset godina. Za dugoročan uspjeh vrlo bitna je gotovo savršena oralna higijena koju Vi morate osigurati pravilnim čišćenjem usne šupljine i kontrolama kod stomatologa.

Najmanje dva puta godišnje trebali biste svratiti u našu ordinaciju te provjeriti stanje Vašeg implantata. Na taj način možete prepoznati i u ranoj fazi riješiti sve potencijalne probleme.

Zašto su implantati izrađeni od titana?

Titan je plemeniti metal koji tijelo u potpunosti prihvaća. Nakon ugradnje implantata, slijedi proces oseointegracije, u kojoj se koštano tkivo s titanskim vijkom spaja u jednu cjelinu.

Kako izgleda postupak ugradnje implantata?

Pomoću digitalne 3D snimke stomatolog će dijagnosticirati Vašu situaciju te potrebu za implantatima te položaj, duljinu i oblik implantata te će, prema potrebi, izraditi šablonu za implantiranje.
U postupku implantacije, implantat se umeće u kost. Uz lokalnu anesteziju, postupak za pacijenta je bezbolan.
Faza „liječenja“ traje od dva do šest mjeseci. Tijekom tog vremena, kost će srasti s površinom implantata.
Na kraju postupka postavlja se protetski nadomjestak, unaprijed dogovoren s pacijentom (fiksni ili mobilni).

 

Je li postupak bolan?

Tretman je bezbolan i budući da se postupak izvodi u lokalnoj anesteziji, nećete osjećati bol za vrijeme tretmana. Blago oticanje i neugodan osjećaj nakon tretmana su uobičajene pojave, ali se povuku brzo (najdulje u roku od nekoliko dana).

A što nakon toga? Faza „liječenja“ bez zuba?

Ne, naravno! Uvijek postoji mogućnost protetskog nadomjestka – privremene proteze ili krune.

Postoje li neke opasnosti za koje trebam znati?

Rizici implantacije nisu veći nego za bilo koji drugi kiruški zahvat koji obavlja stomatolog. Manja krvarenja su moguća jer su krvne žile ozlijeđene. Rizik od ozljede živca može se smanjiti pažljivim planiranjem.

Infekcija koja može dovesti do gubitka implantata, javlja se samo u rijetkim slučajevima.

Pacijent će biti upućen u daljnje postupanje u vezi oralne higijene i sve preporuke dobit će od dentalne higijeničarke, kod koje će dolaziti na čišćenje i redovne preglede.

Pratite nas na društvenim mrežama!

Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Instagram

Burow-News

BUROW NEWS   BUROW NEWS

Copyright by Burow 2016. All rights reserved.