Zubni implantati

Zubni implantati imaju mnoge prednosti - tretman u Hrvatskoj u Dental Studio Burow u Splitu

Ako Vam nedostaju jedan ili više zuba nakon traume ili bolesti zuba, potrebni su Vam pravi protetski nadomjestci. Zubni implantati su, prema preporukama struke pa tako i našim, najbolja opcija. Zubni-Implantati su zamjena za korijen zuba.

Umjetni „korijen“ zuba koji  čvrsto sraste s kosti čeljusti. Izrađeni su od čistog titana ili keramike, a nakon ugradnje implantat se može koristiti za različite vrste proteza. Služe kao zamjena za jedan ili više zuba.

zubni-implantatiU slučaju većih gubitaka zuba, implantati su također vrlo prikladni za fiksiranje zubnih mostova ili proteza. Sanacija zuba implantatima ne samo da pacijentu daje bolji osjećaj žvakanja i jača čeljust, nego je prije svega jača i vaše samopouzdanje. U situacijama gdje ste se prethodno izbjegavali otvoreno smiješiti, implantatima Vam vraćaju prirodan osmijeh na lice. Postajete osoba koja je opet ponosna na svoje zube – pozitivna, s potpuno promijenjenim stavom prema životu.

Zubni implantati u našoj praksi u Splitu – doprinos su zdravlju zuba!

Zubni-Implantati zamjenjuju izgubljeni korijen zuba odmah nakon ekstrakcije te okolna kost se dugoročno održava u dobrom stanju. Time je očuvan dobar temelj za zdrave zube. Međutim, fiksni most bez implantata obično dovodi do razgradnje kosti. Još jedna prednost dentalnih implantata je što se protetski nadomjestak može pričvrstiti izravno na njih, bez potrebe za brušenjem drugih zdravih zuba. Stoga je bitno iskoristiti mogućnosti koje nudi suvremena dentalna medicina. Ne samo iz estetskih razloga, već prije svega zbog zdravstvenih razloga.

Prednosti implantata su:

  • omogućuju izradu estetskih nadomjestaka
  •  čeljusti se mogu najbolje sačuvati njima, što potiče zdravlje preostalih prirodnih zuba
  •  parodontitis i gubitak kosti mogu se spriječiti
  •  imaju vrlo dug životni vijek, također ovisno o oralnoj higijeni
  •  nadogradnja kosti omogućuje korištenje implantata na oslabljenim kostima čeljusti, što ih čini korisnim čak i tamo gdje je postojala praznina dugo vremena
  •  pogodni su za pričvršćivanje krunica, mostova i proteza

Kako izgleda postupak implantacije u ordinaciji?

Implantati se koriste jako često u našoj praksi. Postupak se obično odvija ambulantno pod lokalnom anestezijom. Sedacija rajskim plinom je moguća, no nije nam  bila potrebna, samo u vrlo rijetkim slučajevima. Postupak je gotovo bezbolan. Nakon ugradnje implantat dobiva „poklopac“ i obično privremenu protezu/ privremeni most. U sljedećih tri do šest mjeseci obično zarasta čvrsto u čeljusti. Nuspojave su vrlo rijetke kada se implantati pravilno planiraju i ugrađuju. Nakon tri do šest mjeseci može se napraviti trajni rad. Oblik i boja zuba na radu izrađuju se što sličnije Vašim prirodnima ili prema Vašim željama.

 

Augmentacija (nadogradnja) kosti je moguća!

Ako zubi dulje vrijeme nedostaju, kost je najčešće u velikoj mjeri izgubljena. Budući da se žvačni tlak tada ne prenosi preko korijena do čeljusti, kao u slučaju prirodnog zuba, koštana se tvar resorbira u zahvaćenom području.

Gubitak kosti danas se može nadomjestiti različitim metodama. Koristimo vlastitu kost ili umjetnu kosti, a ponekad i kombinaciju obe.

U oba slučaja, vrijeme terapije tj. sanacije bezubosti produženo je za još šest mjeseci. 

Savjeti i pitanja!

Ako želite nadomjestit zube koji nedostaju, tada iz iskustva s pacijenatima, najčešće znamo da imate i mnogo pitanja. Rado ćemo vas primiti, pregledati i detaljno porazgovarati s Vama. Termini se mogu zakazati u bilo koje vrijeme putem telefona ili putem maila.

Dental Studio Burow
Dr.Burow & Partneri

Zoranićeva 1
21000 Split
Hrvatska

-ili-

radno vrijeme

Pon – Pet 8.00 – 19.00 sati
Subota 10.00 – 14.00
i po dogovoru

Kontakt & Termin

Ako želite konzultacije ili zakazati sastanak: nazovite nas ili se prijavite putem kontakt obrasca!

Pratite nas na društvenim mrežama!

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram

Burow-News

BUROW NEWS   BUROW NEWS

Copyright by Burow 2016. All rights reserved.

WhatsApp WhatsApp us